woensdag 12 februari 2014

Briljante zangmomenten Yara Rashedy




Door Arda Konings


 Ermelo- ‘Splash’ en nog een keer ‘splash’. Tijdens het wegtikken van de laatste seconden werden twee rode knoppen op het  nippertje - nog net binnen de tijd -  ingedrukt. Juryleden Angela Groothuizen en Marco Borsato van het razend populaire TV programma ‘The Voice Kids’ wisten de spanning wel heel erg op te voeren, om hun stoelen pas op het laatste moment om te draaien voor de 12 jarige Yara Rashedy uit Ermelo.
Omschreven tafereel zal menig zangminnende en aan de buis gekluisterde Ermeloers afgelopen vrijdagavond niet  zijn ontgaan.

Zingen zit Yara dan ook volledig in het bloed. Ze ademt en leeft muziek. Is een culturele, muzikale smeltkroes van haar uit Iran afkomstige vader en haar Nederlandse moeder.  
Voordat zij werd uitgenodigd om mee te doen aan de blind auditions van The Voice Kids, had Yara al een heel traject achter de rug.
Op geheel eigen initiatief schreef zij zich een klein jaar geleden al in. Er werd tijdens de zangles een promotiefilmpje gemaakt en op Youtube gezet. Vervolgens brak er periode van geduldig afwachten aan. Yara doorstond haar allereerste auditie en verdere voorrondes echter glansrijk en bleek goed genoeg te zijn om aan de blind auditions op TV mee te doen.

Ondanks gierende zenuwen, stapte Yara dapper en zelfverzekerd het grote, indrukwekkende podium op. Voor het inzetten van haar eerste noot, slaakte ze nog even een diepe zucht. Vervolgens ging ze los met het liedje ‘Do you believe in life after love’ in de versie van Ella Henderson. In het jurycommentaar benoemde Nick en Simon een aantal briljante en overtuigde momenten te hebben beleefd, was Marco iets minder gecharmeerd van Yara’s uitspraak en vond Angela Yara’s zang op z’n mooist bij het zachtere zingen. Ondanks dat het zo lang duurde voordat de stoelen omdraaiden, wist Yara toch de rust in haar performance te bewaren. Haar grootste wens immers, dat de jury zou draaien, was uit gekomen. Ze hoefde niet echt lang na te denken: ze wilde Angela Groothuizen als coach. De ontlading achter de schermen was enorm, waar Yara door haar uitzinnige zusjes, vader en Martijn Krabbé  werd opgewacht. Komende vrijdag gaat het zangavontuur verder en gaan de kandidaatjes de strijd met elkaar aan in de Battles.


Foto: Yara Rashedy zingt voor haar promotiefilmpje, tijdens zangles.
(Foto: Arda Konings)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten