woensdag 12 februari 2014

Occultisme in de media: bij twijfel afblijven




Door Arda Konings 
 


Ermelo Dagelijks staan wij bloot aan de indrukken die de media over ons uitstrooien. Er komt veel op ons af. We ondergaan veel prikkels en doen ontzettend veel indrukken op. Er zit veel kaf tussen het koren van al die informatie. Hoe gaan we hier mee om en hoe reageren we er op? Wat doet het met onze kinderen? Worden we gemanipuleerd of valt het wel mee? 
Het team interkerkelijk bevrijdingspastoraat organiseerde vorige week donderdagavond in de Westerkerk van Ermelo een voorlichtingsavond over occultisme in de media. Dominee Rob Kranen uit Vriezenveen verdiept zich al langere tijd in dit onderwerp. Middels een boeiend betoog met een aansluitende PowerPoint-presentatie wist hij het aanwezige publiek er ook dan veel over te vertellen.

Verborgene
“Dat er meer is tussen hemel en aarde zal bijna geen mens meer vreemd zijn. Dat de vele communicatiemiddelen van deze tijd ons met prikkels overladen en ons het gevoel geven constant aanwezig te moeten zijn, ook niet. We zijn het ons niet altijd even bewust maar in het dagelijkse leven, worden onze kinderen en kleinkinderen van jongs af aan al geconfronteerd met occulte invloeden. Occult betekent letterlijk het ‘Verborgene’.

Harry Potter
Neem nu bijvoorbeeld het huis van Anubis dat onlangs als TV serie werd uitgezonden. Alleen al in de openingstune worden de ‘machten van het kwaad’ bezongen.  
Zijn de Harry Potterfilms (weliswaar  neergezet in een schoolse setting)  die bol staan van toverij, magie en hekserij nu onschuldig of niet?
In  computerspelletjes komen vele vormen van magie en geweld voor. Er wordt iets in die kinderhoofdjes geplant als er uren achter elkaar mee wordt gespeeld. Dag in, dag uit. Er zijn voorbeelden te over van kinderen die al zo beïnvloed zijn geraakt, met soms  zelfs dramatische schiet- en moordpartijen tot gevolg. (Amerika en Duitsland)

Afblijven
De geschiedenis leert ons dat de Bijbel er al knetter duidelijk over was en ons van oudsher waarschuwt voor occulte zaken. Er zijn verleidingen in vele vormen waaraan wij blootstaan. Via boeken, tijdschriften, muziek. Is het onschuldig als in een het blad Yes jonge meiden aangemoedigd worden om rituelen uit te gaan oefenen, de kosmos aan te roepen en op die manier dan stinkend rijk te worden? Magie, tarotkaarten, spiritisme (glaasje draaien) zijn populaire bezigheden. Black Metalband Gorgoroth gaat de strijd aan tegen Christenen en aanbidt een wereld die beheerst wordt door satan en duistere machten.
Moeten we elkaar en vooral onze kinderen waarschuwen? Een resoluut: Ja! Gebrek aan kennis over deze zaken is een groot gemis! Ouders moeten hun kinderen beschermen en ze leren op hun intuïtie te vertrouwen: Bij twijfel, afblijven!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten